همه ما تجربه خواب آلودگی در محیط کلاس رو تجربه کردیم حتی اگر درس خوان هم که بوده باشیم. غالبا آموزش های حضوری بدلیل عدم انعطاف پذیری از کیفیت لازم برخوارد نیستند نه به این دلیل که اساتید دانش کافی را در اختیار ندارن و نه به این دلیل که ما به بلوغ لازم نرسیده ایم، بلکه به این دلیل که در دنیای کنونی و با وجود دغدغه های افراد که چه به خواهیم و چه نخواهیم هر روز درگیر آن ها هستیم باعث شده است که ما کمتر تلاش کنیم که برای ارتقای سطح دانش برنامه ریزی کنیم خصوصا در این برهة زمانی که علاوه بر تمامی دغدغه ها مشکلات مالی و هزینه ای بالا، ما را مجبور می کنند که در هزینه های آموزشی صرفه جویی کنیم.

با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به بستر های آموزش الکترونیکی شرایط تقریبا تغییر کرده است و امکان ارتقا سطح دانش با کمترین هزینه ها برای تمام افراد فراهم شده است. عموماً افراد بدلیل کمبود وقت و با در نظر گرفتن بهینه بودن هزینه های آموزش مجازی به سمت یادگیری الکترونیکی گرایش پیدا کرده اند. بستر های آموزش الکترونیکی شبیه سازی شده محیط های آموزشی هستند که شرایطی را فراهم می کنند که افراد بتواند دوره های آموزشی خود را بصورت الکترونیکی بگذرانند و از امکاناتی همچون انجمن، تالار گفتگو، تمرین و …. استفاده کنند. در کنار تمامی این امکانات بستر دیگری همچون کلاس مجازی فراهم شده تا فراگیران با مدرس ارتباط زنده برقرار کنند. تمامی این بستر های آموزشی به کمک فراگیران آمده اند تا کمک کنند تجربه یادگیری الکترونیکی برایشان موثر واقع شود.

تا اینجا متوجه شدیم آموزش مجازی یک راه حل آسان و دست یافتنی برای یادگیری در فضای مجازی است. اما این روش هم دارای معایبی است که می خواهیم به آنها اشاره کنیم.

تصور کنید زمان امتحانات است و شما تقریبا دارای یک فرجه 2 هفته ای هستند بیشتر افراد به دلیل اینکه فکر می کنند که زمان کافی در اختیار دارند خیلی جدی بر روی مطالعه تمرکز نمی کنند. در آموزش الکترونیکی هم ما دچار همین مشکل هستیم. چون شعار یادگیری الکترونیکی، آموزش بدون محدودیت زمانی و مکانی است خیلی از افراد انرژی و زمان کافی برای کسب دانش را نمی گذارند.

Gamification راه حلی جذاب برای انگیزه بیشتر در یادگیری

گیمیفیکیشن (Gamification) به مفهوم استفاده از اجزا و تفکرات بازی‌گونه در زمینه‌هایی است که ماهیت بازی ندارند. رسالت اصلی گیمیقیکیشن استفاده از اِلمان هایی همچون  Badge و Leaderboard برای ایجاد انگیزه و اشتیاق در کاربران و فراگیران است. با کمک این نشان هایی که در فواصل یادگیری در اختیار فراگیران قرار می گیرد آنها تلاش می کنند برای دریافت این نشان ها و کسب رتبه بالا بیشتر درگیر یادگیری شود که این امر منجر به بالا رفتن بهره وری و در نهایت کسب بازخورد مناسب برای افراد و سازمان می شود.

مزایای گیمیفیکیشن در آموزش مجازی

– لذت بیشتر در محیط یادگیری

– بالا رفتن شوق یادگیری

– مشاهده روند پیشرفت و تلاش برای بهتر شدن

– کاهش استرس در زمان یادگیری

– حذف باخت و شکست برای فراگیران

– ارتقای اعتماد به نفس در جهت بهبود روند یادگیری

– تقویت ریسک پذیری کاربران

– آموزش بیشتر در ازای پاداش

بازی واری یا بازی سازی شرایطی را در اختیار یادگیرندگان قرار می دهند که یادگیری نه تنها کسل کننده نباشد بلکه شوقی را ایجاد می کند که فراگیران علاوه بر اینکه آموزش های لازم را یاد می گیرند بلکه یک تجربه شادی را در خلال یادگیری تجربه خواهند کرد.

گیمیفیکیشن در آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *